DNS Numaralarını Elle Girme
Yerel aÄŸ baÄŸlantımızda DNS ayarı standart olarak “otomatik al” olarak seçilidir.

Ancak bazen DNS numaralarını elle girme ihtiyacı duyarız. (daha hızlı dns numarası bulduğumuz zaman ya da bir siteye ulaşmak istediğimiz zaman) Bu makalemizde, yerel ağ bağlantımıza elle nasıl DNS numarası gireceğimizi açıklayacağız.
Öncelikle aÄŸ baÄŸlantılarımıza çift tıklayarak aÄŸ baÄŸantılarımızı açıyoruz. AÄŸ baÄŸlantıları penceresinin sol menüsünde “aÄŸ baÄŸlantılarımı görüntüle“ye tıklıyoruz. Görüntüle dedikten sonra yerel aÄŸ baÄŸlantımızın simgesi çıkacak.

Simgeye saÄŸ tıklayarak “özellikler” diyoruz. Karşınıza çıkacak pencereden, internet iletiÅŸim kuralları (TCP/IP) na çift tıklıyorsunuz.
Â
Açılan pencereden, Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan işaretliyorsunuz. İşaretledikten sonra istediğiniz DNS numarasınını girebilirsiniz. Ben herkes tarafından tercih edilen ve telekom dışı DNS numaralarını tercih ediyorum. İsterseniz bu numaraları da girebilirsiniz:(4.2.2.1, 4.2.2.2, 4.2.2.3, 4.2.2.4, 4.2.2.7, 4.2.2.8, 4.2.2.9) Tercih size kalmış.
YeÄŸlenen DNS sunucusu : 4. 2. 2. 5
DiÄŸer DNS sunucusu : 4.2.2.6

Tamam diyerek pencereleri kapatınız.
İsterseniz bu elle girme olayı ile hiç uğraşmadan en sakin ve hzılı dns numaralarını program vasıtasıyla bulabilir ve programın bu dns numaralarını ayarlamasını sağlayabilirsiniz. Bunun için buraya göz atmanız yeterli olacaktır.



