Etiketler: biss,
CI,
ci nedir,
emu,
Ethernet kartı uydu alıcı,
fta,
gömülü server,
HD uydu alıcı,
HD yayınlar,
iclass Channel Editor,
JAMESON,
jameson 3003,
jameson 3004,
jameson JS- 3003,
jameson kasım yazılımı,
jameson uydu alıcı,
JEPSSEN MAKER 3.3,
key,
softcam,
sunny,
sunny 14100,
sunny AT-14200,
sunny receiver,
zoran işlemcili hd receiver
- Anasayfa
- Sunny HD 14200 ve Jameson 3003 receiver
Merhaba,
Eski uydu alıcımın (Neta) arıza yapması nedeniyle uydu alıcılara baKmaya karar vermiştim. Almışken de HD uydu alıcı alıyım dedim ve sonunda iki HD uydu alıcısı arasında kaldım(donanımhaberde okuduğum konulardan sonra) ve sonunda kendime Jameson HD JS-3003 almaya karar verdim. Bir arkadaşıma da Sunny HD AT-14200 aldırdım. Almışken ikisini de bir karşılaştıralım dedik. Bugün sizler için,uydu alıcısı alacaklar,almaya niyetlenenler için, sunny AT-14200‘ü ve jameson JS- 3003 ‘ü tamamen amatörce karşılaştırdık. Buyrun..
SUNNY 14200 GENEL ÖZELLİKLER
DVB Sistemi: DVB-S/S2
Flash Bellek: 16 MB
RAM: 256 MB DDR2
Kanal Hafızası: 6000
Panel Göstergesi: 2 LED (Yeşil, Kırmızı)
DiseqC Uyumu: 1.0 – 1.1 – 1.2
Görüntü Oranı: 4;3, 16;9
Görüntü Boyutu: 720×576, 1280×720, 1920×1080
TV Scart Çıkışı: 1xScart
YPbPr: YOK
RCA Çıkışı: YOK
Boyutlar: 250x155x38 mm
Yazılım Güncelleme: Uydudan, PC’den ve USB ile Güncelleme
Giriş Voltajı: 12V DC – 2.5A
RS-232 Bağlantısı: VAR
CI Slot: YOK
Smart Card Okuyucu: YOK
USB Girişi: VAR
HDMI: Var(486i, 576i, 576p, 720p, 1080i, 1080p)
Hızlı Kurulum: VAR
Kör Arama VAR
Detaylı Kurulum: VAR
Ethernet: YOK
HD Yayın Desteği: VAR
Time Shift(Zamanı İleri-Geri Kaydırma): VAR
PVR(Kayıt): VAR
Harici IR Girişi: YOK
SPDIF: 1xOptical
Media Player “Film: MKV, MPEG4, DIVX5, AVI,WMV, MPEG, TS, Müzik:MP3,Resim:JPEG
Menü Dilleri Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Portekizce, İtalyanca, Hollandaca, Çekce, Polonyaca, Slovenyaca, Farsça, Arabça
Teletext: VAR
EPG: VAR
Çoçuk Kilidi: VAR
Ön Panel Tuş Kilidi: VAR
Ekran Dondurma: VAR
Ekran Bölme: VAR
Program Recall: VAR
Uyku Modu Zamanlayıcısı: VAR
Kayıt Zamanlayıcısı: VAR
Otomatik Açılma Zamanlayıcısı: VAR
Zoom: VAR
LNB Kontrol: VAR
Ses Seçimi: VAR
Altyazı Seçimi: VAR
Kullanıcı Bilgilerini Kaydetme: VAR
jAMESON 3003 GENEL ÖZELLİKLER
- Uydu Tipi: CX
- HD Ready: Evet/Var
- Kayıt Özelliği: Evet/Var
- Uydudan Yazılım Güncelleme: Evet/Var
- HDMI Çıkış: Evet/Var
- Sabit Disk: Hayır/Yok
- Arabirim: E-Sata, Ethernet, HDMI, Kart Okuyucu, RS-232, Scart, SPDIF, S-Video , USB
- Desteklediği Formatlar: MP3, WMA
- Kanal Hafızası: 8000
- DISEqC: 1.0
- Kart Okuyucu Desteği: Evet/Var
- Türkçe Dil Desteği: Evet/Var
- Ebeveyn kontrol: Evet/Var
- Optik Dijital Ses Çıkışı: Evet/Var
- Surround Ses: Evet/Var
- Favori Kanal Listesi Oluşturma: Evet/Var

Jameson 3003 sunny 14200 görünüm
SUNNY AT-14200 FTA VE JAMESON JS-3003 CI
Aslında iki uydu alıcısı farklı katogorilerin uydu alıcıları, ancak HD uydu alıcı(Receiver) almak isteyenler için iki uydu da uygun olur kanaatindeyim. Öncelikle iki uydu alıcısı arasındaki temel fark şunlar:
CI sistemi,ethernet girişi
Sunny AT-14200 de bu ikisi de yok.
Jameson JS-3003 de ise bu iki özellik de var.
Peki bunlar ne işe yarar?
CI sistemi:Common Interface denilen olay modül takma olayıdır. Mesela siz digitürk ya da dsmart izlemek istiyorsunuz. Bunları izlemek için ya da CI sistemli bir uydunuz olacak ve siz bu firmaların sattığı modüllerden alacaksınız ya da digitürk’ün,dsmart’ın verdiği uydu alıcılarını alacaksınız. Tabi digitürk ve dsmart bu uydu alıcıları size bedava vermiyor. Aylık taksitlerle size satıyor. Bu da aylık ücreti artırıyor. İşte burda CI ‘lı uydu alıcınız devreye giriyor. Siz digitürk ya da dsmartın modül kartlarını alarak kendi uydu alıcınızda izliyebiliyorsunuz. Hatta ve hatta iki yayıncının da modül kartını alarak beraber iki yayıncının yayınlarını tek uydu alıcı kullanarak izliyebiliyorsunuz.
Ethernet Kartı: Bu kart internete bağlanmamızı sağlıyor. Peki internete bağlı olmak bize ne kazandıracak? İnternete bağlanarak şifreli kanalların şifrelerinizi çözebilirsiniz. Tabi bu çözme işini server dedikleri yapılanma ile yapıyorsunuz. Server larla ilgili ayrıntılı bilgiye arama motorlarından ulaşabilirsiniz.
İki ufak bilgi: Bazı uydu alıcılarda FTA ibaresi görürüz. FTA, şifresiz(halka açık) yayınları izlemeye yarayan uydu alıcılara denir. CX‘lı uydu alıcılar ise hem ücretsiz yayınları izlemenizi sağlar hem de şifreli yayınları.(örnek: jameson 3003)
İki Uydu alıcısını özelliklerine göre karşılaştıralım:
İki uydu alıcısını kullanan bir kişi olarak şunları belirtebilirim:
Öncelikle kutu içeriklerine bakacak olursak, jameson 3003 de altın uçlu bir hdmı kablosu çıkıyor. Bu bir +. Ancak sunny 14200 de HDMI kablosu çıkmıyor. Ayrıca almak zorundasınız.
Boyutlarına bakacak olursak: Sunny 14200 jameson 3003′e göre daha küçük,
Jameson 3003 ise daha büyük olmakla beraber daha şık.
Sunyy 14200 de kanal bilgi ekranı yok yani hangi kanaldasınız ya da kaçıncı kanal olduğu bilgisi uydu alıcısının ekranın da yazmıyor. Buna karşın jameson 3003 de uydu alıcı üzerinde kanal adı ve numarasını gösteren bir ekran var. Bu arada jamesonun önünde led ışık var. O led ışık gerçekten çok kuvvetli bir ışık ve gözü alıyor. O nedenle ben o ışığı siyah bir bantla perdelemek zorunda kaldım. Rahatsız edici gerçekten.
Kumandalarını bakalım: Fotoda da görüldüğü gibi sunny 14200 uydu alıcısının kumandası jameson 3003 uydu alıcısının kumandasına göre çok daha küçük. Jameson’un kumandası gereksiz büyük..
Sunny 14200′ün kanal geçişleri daha seri ve hızlı. Jameson 3003 ün ise ağır ve yavaş. Jamesonda kanal geçişleri maalesefki karararak geçiş yapıyor. Bunu da ayarlayamıyorsunuz. (donarak geçiş..vs yapamıyorsunuz)
İki uydu alıcının yazılımlarını uydudan yükleyebilirsiniz. Sunny 14200′ün ana yazılımını ve kanal listesin uydudan güncelledim herhangi bir sorun çıkmadı. Kurulumu da hızlı oldu. Jameson 3003 ün yazılımını usb üzerinden yaptım. O da gayet hızlı kurulum yaptı. İki güncellemede de sorun çıkmadı. Bu iki cihazın yazlım ve kanal güncellemelerine sitelerinden ulaşabilirsiniz.
Sunny 14200 de ekranı 4′e 8′e 12′ye bölebiliyoruz. Ekran bölme menüsünün görüntülerine (ve USB menüsünüe) buradan ulaşabilirsiniz.Yani ekranı bölme var. Jameson 3003 de ise ekran bölme olayı yok. Yanlız kanal seyreder iken kumandadaki bir tuş
(PIP) vasıtasıyla diğer bir kanalın görüntüsünü sağ alt köşede(isterseniz sol üst,sağ üst de olabilir) izliyebiliyorsunuz. Ancak sağ alt tarafta çıkan kanal mevcut izlediğimiz kanalın TP sinde olan kanalı çıkarıyor. Halen daha oraya istediğimiz kanalı nasıl çıkaracağız bulamadım.
SD yayın performansları da HD performansları da hemen hemen aynı ya da aralarındaki farkı ben farkedemedim ama sanki sunny 14200 biraz daha iyi gibi.(şu an evde jameson 3003 kullandığımı belirteyim) Şu an hd olarak şifresiz TRTHD, ATVHD, AHABERHD izlenebiliyor. HD yayınlar gayet güzel iki cihazda da. Şunu unutmamamız gerekir HD uydu alıcılardan çok çok iyi SD performansı beklemeyiniz.
Menü ara yüzlerine bakacak olursak, ara yüzler de idare eder. İkisinin de menüleri kullanışlı. Yanlız sunny 14200′ün menüsü daha renkli ve canlı.
Jameson ve sunny uydu alıcılarının ikisinde de usb’ye tv yayını(isterseniz radyo yayını da kaydedebiliyorsunuz) kaydedebiliyorsunuz. Gerçekten güzel bir özellik. Ancak şu var ki bir tv yayını kaydediyorsanız diğer bir kanalı izileyemiyorsunuz ama eğer kayıt yaptığınız tv kanalının TP ‘sinde başka kanallar varsa onları izleyebiliyorunuz.(mesela kanal d yi kaydederken aynı zamanda ntv izleyebilirsiniz.) İzliyebiliyorsunuz ama diğer tarafta kayıt yapılırken başka tv yayını izlediğiniz zaman kaydettiğiniz görüntü de bozulmalar(piksellenmeler) olabiliyor. Aynı bu cd yazarken bilgisayarda program çalıştırıldığı zaman bazı şarkılarda atlama yapması gibi diyebiliriz. Kayıt edilen görüntü de gayet güzel. İstediğiniz zaman istediğiniz tv yayınını flash belleğe kaydedebilirsiniz. Sunny 14200de de bu aynı özellikler var. Kayıttan yürütme, durdurma..vs
Jamesonda e-sata girişi de var ancak ben e-satalı flash belleğimi çalıştıramadım. Işığı bile yanmadı. Nedendir analmadım. Bunun için servisle de görüeceğim. Eğer e-satayı çalıştırabilirsem çok daha iyi olacak. Zira esata usb’ye göre daha sağlıklı.
Sunny 14200 de e-sata yok. Jamesonda önde 1, arkada 1 olmak üzere 2 usb girişi var. Sunny de ise ön tarafta 1 usb girişi var.
Jamesonda ethernet girişi olduğunu belirtmiştik. Bu ethernet yardımı ile uydu alıcınıza internet bağlantısı sağlayabilirsiniz. Bu internet bağlantısı ile de serverlar yardımı ile şifreli kanalları çözebilirsiniz. Bu arada jameson’un içinde gömülü server mevcut. Gömülü server vasıtası ile şifreli 6-7 kanalın şifresi çözülerek ücretsiz izliyebilirsiniz.
“Sonuç olarak ikisi de tatmin edici özelliklerde ve performans da olan uydu alıcıları. Ancak benim şahsi fikrimi soracak olursanız serilik ve kullanım açısından SUNNY AT-14200 daha önde. Kanal geçişleri,menüler arası geçiş falan çok çok iyi. Kanal geçiş süresi 1-1.5sn. Jameson da ise bu 2-3.5sn sürüyor. Sunny 14200 almadığıma pişmanım diyebilirim ama Jameson da yabana atılacak bir uydu alıcı değil. “
Bu arada sunny 14200 ve 14100 modelleri hemen hemen aynı modellerdir. Aralarındaki farkları
şu konuda belirttik..
Sorularınız olursa alabilirim. Elimden geldiğince yardımcı olurum. Hoşcakalın.
NOTLAR: Jameson 3003 de en iyi görüntü 720p-1080i formatında alınıyor. Cihazı kullanırken mediaplayer için 1080p, uydu yayınları için 720p-1080i yapın deniliyor.
YAZILIMLAR: Bu tür dosyaları flash belleğinize atarak uydu alıcısına yükliyebilirsiniz.
Jameson JS-3003 Ekim 2011 Version 2 yazılımı: http://ebayi.jameson.com.tr/attachment.php?id_attachment=79
Jameson JS-3003 14 Kasım 2011 son yazılım(içinde güncel kanal lis. var):
http://hotfile.com/dl/137738626/9ae1f3a/JS-3003.zip.html
Jameson JS-3003 için Kanal Listesi: http://ebayi.jameson.com.tr/attachment.php?id_attachment=81
Hazır ayarlar:
http://hero-share.com/download/10164322/scf3d249_CH.rar.html
Setting 42e-19e-13e-7e seklindedir.
Diseqc Turksat 1/4
Hotbird 2/4
Astra 3/4
Eutelsat 4/4
-Özellikle sky italy eski sembol oranları yerine yeni 29900 sembol oranlarını editledim.
-Astra 19,2e de ki yeni frekansları ilave ettim.
-Herhangi bir favori oluşturmadım.Kullanıcı kafasına gore düzenlesin
-Gereksiz kanalları ve frekanslarını eklemedim.İlgili frekans niye yok diyenler çıkacaktır.
-Hotbird 10971h-29700-8psk-2/3 SRG SWISS setting den sonra yayına basladigi icin kullanıcı tarafından
eklenebilir.
-Astra’da yeni yayına baslayan Austriasat yeni frekansı 11244h-22000 kullanıcı tarafından eklenebilir.
24.10.2011 tarihli softcam dosyası
Önce softcamı, akabinde example yükleyin. (bu dosyayı flashınıza atın. Uydu alıcı otomatik olarak dosyayı tanıyacaktır. Ya da menüden usb’ye girin. Oradan da halledebilrisiniz.)
http://hero-share.com/download/10088950/softcam_24102011.rar.html
Kanal listesinizi bilgisayarda program yardımıyla düzenlemek isterseniz bu programı kullanabilirsiniz.
iclass_Channel.Editor.ver.1.01.rar
http://hero-share.com/download/10104718/iclass_Channel.Editor.ver.1.01.rar.html
Jameson js-3003 cihaz için en güncel softcam nasıl bulurum sorusuna cevap niteliğinde bir program olan Jepssen Maker ile softcam aramaya son.
JEPSSEN MAKER 3.3
Program normalde jameson için değildir.İtalyan Jepssen cihazlarının st-4/st-5 serisi HD cihazlarının softcam dosyası jameson içinde geçerli oldugundan bu programı ihtiyaç halinde kullanabilirsiniz.
Softcam yapısı gereği aynı Opticum 9600 serisinde olduğu gibi softcam içerisine server bilgilerinizi girip cihaza gönderdiğiniz zaman cihaz üzerinde herhangi bir işlem yapmadan server hesabınız cihazda calismaya basliyor.
Yalnız şu an için bunu jameson’da denemeyin.
Jepssenmaker3.3 Programı çalıştırmak için;
Jepssenmaker3.3.exe tıklıyoruz.Açılan pencerede st-4/st-5 işaretliyoruz ve all satellites işaretlediğinizde, size softcam dosyasını nereye göndereyim diye sorduğu zaman bilgisayarınızın herhangi bir klasörüne göndermeniz yeterli.
Hepsi bu kadar !
JepssenMaker3.3.rar
http://hero-share.com/download/10117500/JepssenMaker3.3.rar.html
İlginizi Çekebilir
Sunny HD 14200 ve Jameson 3003 receiver ile Benzer Yazılar:
6 Aralık 2011 Saat : 11:37
Yayınladığınız bu incelemenin asıl emek sahibi kamaxx ustadır.
Dolayısı ile bu inceleme / karşılaştırmanın sonuna “kamaxx tan alıntıdır” diye ibare koymanız yerinde bir davranış olacaktır.
Saygılarımla,
Tamamı için bundan bahsetmiyorsunuzdur umarım. @kamaxx sadece program linkleri ve bazı veri paylaşımları konuya eklenmiştir. İnceleme tamamen özgündür ve bizzat benim tarafımdan yapılmıştır.
Merhabalar,
Karşılaştırma ve bilgiler için çok teşekkürler. Bir sorum olacaktı. Bende Sunny 14100 var ve kayıt programlamayı beceremedim. Normal kayıt yapabiliyorum ancak ileri bir saatte başlatıp, belli bir saatte bitirme şeklinde zamanlama yapamıyorum. Sanki yalnızca EPG bilgisi olan kanallardan yapılabilir gibi anladım ama bunu da beceremedim. Zaten çoğu kanalın EPG bilgisi görünmüyor. Yardım edebilirseniz sevinirim.
Ben bu özelliği hiç denemedim ama ileri tarihli kayıt programlamanın bu uydu alıcısında yok biliyorum. Uydu alıcısı şu an bende olmadığı için de uygulama da yapamıyorum. Bu özelliği kullanan ya da uygulayan varsa size yardımcı olabilir.
teşekkürler